Çocuk Odası Mobilya Dekorasyon Fikirleri | Marka Modası

Çocuk Odası Mobilya Dekorasyon Fikirleri

Çocuk odası mobilya dekorasyonu alanına giren tasarımlar, aydınlatma ürünleri, duvar kâğıtları gibi alanlarda pek çok bilgiyi sizlerle bu yazımızda paylaşmak istiyoruz. Kız, erkek çocuk odası ev dekorasyonu olsun karar vermeden önce yazımızı okumanızda fayda var.

Çocuk Odasında Dolap Fikirleri
Adı üstünde çocuk olduğu için onların hoşlarına gidecek tasarımlara dikkat etmelisiniz. Çocuk odası dolap dizaynı için kitap veya kıyafetlerinin kapasitesi kadar birkaç senelik olarak düşünülmesi gerekiyor. Ona direk pembe veya mavi gibi renklerde karar kılmasını istemeyin. Beraber alışveriş mağazasına gidin ve hangisini istiyorsa onu seçsin. Ayrıca duvarlar içinde çıkartılıp, takılabilecek duvar kâğıdı veya paneller konusunda bu şekilde halledebilirsiniz.

Çocuk Odasındaki Renk Tercihleri Nasıl Olmalı
Birden fazla çocuğunuz varsa 2 veya 3 katlı bile ranza satın alabilirsiniz. Bu şekilde tehlikeli olacağını düşünüyorsanız tek tek yatak satın alın. Onlara minik birer sehpa ve gece lambasının yanında en sevdiği çizgi roman karakterlerinin duvara yapıştırılmasına izin verin. Erkek çocuk odası renk önerileri için genelde siyah, beyaz, mavi, turuncu, gri hatta bir miktar kırmızı tonları bile hoş olacaktır. Kızlar için pembe, krem renkleri, turkuaza ne dersiniz?

Çocuk Odasında Tasarım Aksesuarları
Çocuk odası tasarımı olarak zemine sek sek çizgileri yer alabilir. Minik sehpalar, minik bir masa ile belki onunla aynı dilden anladığı gibi konuşabilirsiniz. Zekâ küpü, eğlenerek öğrenmesini sağlayacak oyuncakları mutlaka satın alın. Onun neye ilgi duyduğunu çeşitli meslek gruplarının eşyalarını önüne koyarak seçim yapmasını isteyerek bile bulabilirsiniz. Örneğin müziğe ilgi duyuyorsa mini bir piyano alarak test yapın. Gerisi zamanla belki duvar kâğıtlarında bu şekilde tasarımlara bile gidebilir.

Çocuk Dolabı ve Kitap Rafları
Onların eşyaları ve oyuncakları da genelde küçüktür. Bunun için minik raflara sahip boylarının yetişebileceği dolaplar satın alın. Hatta 1 tane kitap ve eşyalar için yeterli olacaktır. Fakat köşe kısımlarına çarpmaması için bir miktar süngeri oraya sabitlemenizi tavsiye ediyoruz. Onu disipline etmek için eşyaların ne şekilde yerleştirilmesi gerektiğini mutlaka anlatın.

Eğlenceli Tavsiyeler
Minik bir parkur, oyun çadırı, kaydırak, yumuşak minderlere sahip bir bölgede sevdiği oyuncaklarını oynaması önemlidir. Belki minik bir oyun evi satın alıp içinde istediği gibi oyuncaklarını yerleştirmesi biraz daha hoş durabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir